032/346-280


:P

:P

:P

:P

:P

:P

:P

:P

Statistika Posećenosti

Ukupno: 6248  

Danas:   62  

Juče:   165

Linkovi

 
 
Putovanje - Istanbul

 


ISTANBUL

PAKET ARANŽMAN: smeštaj + prevoz - šest dana autobusom: Polazak: 21.10.2020.g.

…jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog, sa preko 3000 godina bogate istorije.... fasciniraće vas već na prvi pogled!Iz njega izbija nostalgija prošlih vremen i čini se kao da će svakog trenutka iza ugla pojaviti azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanom sabljom... a onda ko može odoleta a da ne poseti Kapali čaršiju koja je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagrađen u XV veku sa preko 4000 prodavniaca... A šta reći za mnoštvo restorana gde možete uživati u ukusima tradicionalne turske kuhinje uz zvuke muzike i trbušni ples prelepih plesačica...

   

1 dan: 21.10.2020.g. - ČAČAK – ISTANBUL: Polazak iz Čačka, sa poligona kod OŠ “Vuk Karadžić” u 16h. Vožnja preko Dimitrovgrada, Sofije, Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora.

2 dan: 22.10.2020.g. - ISTANBUL: Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Nakon kraćeg odmora panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: HIPODROM (nekadašnje sedište vizantijske moći), PLAVA DŽAMIJA (obilazi se tokom panoraskog razgledanja grada), AJA SOFIJA (nekada najveća crkva na svetu), TOP KAPI PALATA (sedište osmanske imperije), DOLMA BAHČE PALATA (poslednje sedište sultana), prelazak BOSFORA u MALU AZIJU i kraća pauza na ČAMLIDŽA BRDU gde se nalazi najpoznatiji VIDIKOVAC sa koga se pruža neverovatan pogled na grad. U povratku TAKSIM, BEJOGLU, MOST GALATA i GALATA KULA, ZLATNI ROG, AQUADUCT... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3 dan: 23.10.2020.g. - ISTANBUL - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak muzeja: Aja Sofija, Top Kapi palata Hipodrom i Plava Džamija sa lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Slobodno vreme za šetnju, odmor, šoping.... Noćenje.

4 dan: 24.10.2020.g. - ISTANBUL - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u DOLMABAHČE PALATU-poslednje sedište sultana.... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran sa bogatim muzičkim programom (trbušni ples). Noćenje.

5 dan: 25.10.2020.g. - ISTANBUL – ČAČAK: Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak do VASELJENSKE PATRIJARŠIJE koja se nalazi u delu grada Fener a potom dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni rog-najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Đžamija Selimija, Dilmabahče palata-poslednje sedište sultana, Bešiktaš-kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula,... Polazak za Srbiju u popodnevnim satima.

6 dan: 26.10.2020.g. - ČAČAK: Dolazak u Čačak u ranim jutarnjim časovima.


CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: HOTEL 3* 119 EUR
(DOPLATA ZA 1/1 SOBU 60 EUR)

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Prevoz turističkim autobusom (A/C,AUDIO,DVD)
3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i u 1/2+1 sobama u hotelu sa 3* (ime hotela će biti objavljeno 5 dana pre započinjanja putovanja)
Usluge pratioca grupe tokom putovanja
Usluge lokalnog vodiča
Troškove organizacije puta


CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
Večera u orijentalnom restoranu - 30 EUR
Fakultativne izlete
OBAVEZNO međunarodno zdravstveno osiguranje (do 17 god-540 din,od 18 do 70 god-890 din,od 71 do 80 god-1620 din)
Individualni i troškovi koji nisu predviđeni programom
FAKUTATIVNI IZLETI(minimum za realizaciju 30 osoba):
KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARSIJI– 25 EUR
Izlet podrazumeva vožnju brodom u trajanju od oko 1h 30min po Bosforu gde se razgleda Istanbul “sa vode” uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
PAKET ULAZNICA ZA MUZEJE SA LOKALNIM VODIČEM – 45 € što podrazumeva: AJA SOFIJA - jedan od najpoznatijih hramova na svetu, Vizantijska crkva iz VI veka pretvorena u džamiju danas je najposećeniji muzej u Turskoj i deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a., TOP KAPI PALATA - Čuvena palata otomanskih sultana od XV – XIX veka koja sadrži blago sultanskih vladara kao što su jedinstvene kolekcije kristala, srebra, kineskog porcelana, HIPODROM i PLAVA DŽAMIJA
PALATA DOLMA BAHČE – 30 €: Raskošna palata na obali Bosfora sa 43 salona, 285 soba, 6 hamama i haremom, bila je rezindencija šestorice poslednjih turskih sultana /1856 – 1922/

NAPOMENE:
- Planirane pauze na oko 3-4sata putovanja ili po potrebi
- Kalkulacija rađena na bazi minimum 40 putnika.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika,agencija može korigiovati cenu,tj.povećati cenu srazmerno broju prijavljenih putnika
- Rok za otkazivanje u slučaju nedovoljnog broja putnika je 5 dana pre početka putovanja ili agencija zadržava pravo da radi realizacije programa,program odradi u saradnji sa drugom agencijom,uz korekciju cene ukoliko je to neophodno.
- Agencija zadržava pravo da u slučaju devalvacije dinara ili promene cene goriva povisi cenu aranžmana za nastalu razliku
- Agencija zadržava pravo da izmeni satnice i redosled izvođenja programa u zavisnosti od uslova na lokalitetima

Napomena za vizni režim: Organizator utovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnicima sa novim, crvenim biometrijskim pasošima nije potrebna viza USLOVI PLAĆANJA: 40% prilikom prijave,ostatak 10 dana pre polaska gotovinski ili na 3 mesečne rate čekovima građana obaveznim deponovanjem prilikom rezervacije.
MOLIMO PUTNIKE DA BLAGOVREMENO PRIBAVE NOVE BIOMETRIJSKE PASOŠE!!!

VAŽNOST PASOŠA 6 MESECI OD DATUMA POVRATKA SA PUTOVANJA!!!!
Uz ovo putovanje važe Opšti uslovi organizatora putovanja, turističke agencije “MM GOLD TRAVEL AGENCY” Čačak,
licenca OTP 31/2020, kategorija licence A 25, od 29.01.2020.g

PROGRAM ZA ŠTAMPANJE U PDF FORMATU

   

 
 
 

+381 (0)32/346-280                ''MM GOLD'' TRAVEL AGENCY - ZA SVAKO GODIŠNJE DOBA


 

© Agencija Autentik